Keresés

Speciális keresés »

Lézernyomtató vs. tintasugaras nyomtató

2018-12-04

Manapság már nem olyan nagy dolog, ha az ember nyomtatót akar vásárolni, hiszen számos háztartásban is megtalálhatóak, nem csak cégeknél, irodákban.

Az áruk már nem olyan magas, mint a korábbi években-évtizedekben, és a széles körben használt műszaki cikkekre gyakran adnak a forgalmazók kedvezményt (különösen ünnepek környékén).

Vásárlás előtt azonban mindig alaposan végig kell gondolni, hogy mire fogjuk használni (inkább dokumentumokat vagy inkább fotókat nyomtatunk), mekkora terheléssel (napi 300 oldal, vagy ez inkább havi adag lesz), milyen sebességű nyomtatásra van szükség (számít-e a sebesség) stb., hogy az árát ne érezzük kidobott pénznek, és valóban elégedettek lehessünk az új szerzeménnyel. 

Milyen az egyik, milyen a másik?

Vannak alapvető paraméterei a termékeknek, amelyeket a laikusok is azonnal értenek: hány színt tud, mekkora a teljesítménye (oldal/perc), terhelhetősége, fogyasztása, fogyóeszközei és azok élettartama. De vajon egy nem hozzáértő honnan tudja, hogy lézeres vagy tintasugaras nyomtatót válasszon-e? 

A lézernyomtatók egy speciális por formátumú festéket égetnek bele a papírba, aminek következtében a nyomat tartós és jó minőségű lesz (vízálló). Kapacitásuk és munkabírásuk óriási, ugyanakkor ennek a technológiának az ára és fenntartása még mindig sokkal magasabb, mint a tintasugarasnak, különösen, ha színes nyomtatást is elvárunk a géptől.

 A tintasugaras tintacseppeket szór a papír felszínére, így a képeket, karaktereket több pontból alkotva meg, ennek következtében a nyomtatott kép kifejezetten részletgazdag, esztétikus és élethű lesz. Mivel ennél a technológiánál többnyire olcsóbb a színes nyomtatás, otthoni fényképnyomtatáshoz például kiváló.

Mikor válasszuk az egyiket, és mikor a másikat?

Ha nagy oldalszámú, egy színű fekete nyomtatásra használjuk, amelynek a lehető legrövidebb idő alatt kell elkészülnie, ráadásul nap mint nap ilyen nagy terhelésnek tesszük ki, akkor válasszuk a lézernyomtatót. A kezdeti költségek magasabbak, ugyanakkor tartós és minőségi nyomtatást, nagy munkabírást várhatunk ezektől a gépektől.

Ha szeretnénk, hogy a gépünk multifunkcionális legyen (fax-szal, fénymásolóval összeépítve), illetve fontos, hogy időnként színesben is nyomtathassunk, mindenképpen a tintasugaras mellett tegyük le a voksunkat. Az első igény igen ritkán teljesülhet, az utóbbi pedig jelentősen drágább lenne a lézernyomtatók világában.

Ha kevés befektetéssel, alacsony fenntartási költséggel szeretne nyomtatóhoz jutni, nyugodtan keressen bennünket, örömmel segítünk megtalálni az egyéni igényeinek leginkább megfelelő megoldást!

Legkeresettebb termékeink
285A/435A/436A/CRG-725 2K 100% ÚJ UGY. ZAFÍR TONER
4.015 Ft+ÁFA Készlet: 50+ darab
db
301XL BK V2 (CH563EE) 100% ÚJ UGY. ZAFÍR TINTAPATRON
6.227 Ft+ÁFA Készlet: 50+ darab
db
db
285A/CRG-725 (CE285A) 1.6K 100% ÚJ UGY. ZAFÍR TONER
3.999 Ft+ÁFA Készlet: 50+ darab
db
T0711 (711) 15ML 100% ÚJ UGY. ZAFÍR TINTAPATRON
890 Ft+ÁFA Készlet: 50+ darab
db
db
Akciós termékek
db
db
CLI-571XL M 13.5ML 100% ÚJ UGY. ZAFÍR PATRON
537 Ft+ÁFA Készlet: 6-20 darab
db
Jelenleg nincs raktáron, érdeklődjön telefonon!
W1106X (W1106A XL) V2 CHIP 2K 100% ÚJ UGY. ZAFÍR TONER
8.700 Ft+ÁFA Készlet: 21-50 darab
db
LC3219 YELLOW 100% ÚJ ZAFÍR PATRON
2.661 Ft+ÁFA Készlet: 6-20 darab
db
Bejelentkezés
Kosár tartalma
A kosár üres.